Balletlærere

 Marjolein Thur 

Professionel danser, balletpædagog og koreograf. Gradueret som bachelor i balletpædagogik på Codarts University for the Arts, Rotterdam Nederland i 1980 ( www.codarts.nl ), pædagog UCL.

Med en karriere som varietédanser har det bragt hende på de store scener over hele verden; Lido Paris – France, MGM Las Vegas USA, Scala – Spanien, Sheraton – Hong Kong, New Otani – Tokyo Japan, Hallandale Teater – Miami USA. Den professionelle karriere startede hos Folkloristisk Dansteater i Amsterdam Holland og den hollandske TV-ballet i Hilversum. Som balletpædagog var hun fastansat hos Kulturskoler i Den Haag og Rotterdam i Holland.

I Danmark stiftede hun i 1998 Village Ballet, balletskolen på Østfyn, hvor hun tilbød undervisning i klassisk ballet, moderne dans, karakterdans og step. Ved siden af Village Ballet underviste hun i klassisk ballet og moderne dans på efterskoler og højskoler bl.a. Oure, Ryslinge og Langeland. Fra 1. januar 2017 blev Village Ballet til Village Ballet-Nyborg, under Nyborg Kommune og drevet af Nyborg Bibliotek og hun er ansat som underviser på skolen.

I undervisningstimerne lægger hun vægt på elevernes glæde ved at bevæge sig og for at danse ballet. Bagefter kommer teknikken. Timerne indebærer: fri improvisation, (grund) barre, diagonal og komposition hvor det sidste bliver udarbejdet i en forestilling. Village Ballet-Nyborg er en lille balletskole, hvor ønsket er at arbejde kvalitativ med fornemmelse for rytmisk bevægelse, musikalitet, selvtillid, yndighed, koordination og disciplin.

Christina Dyekjær

Præsentation følger.