Balletlærere

 Marjolein Thur 

 

Professionel danser, balletpædagog og koreograf, gradueret som bachelor i balletpædagogik på Codarts University for the Arts, Rotterdam Nederland i 1980 ( www.codarts.nl ), pædagog UCL.

Min karriere som varietédanser har bragt mig på de store scener over hele verden; Lido Paris – France, MGM Las Vegas USA, Scala – Spanien, Sheraton – Hong Kong, New Otani – Tokyo Japan, Hallandale Teater – Miami USA men begyndelsen af min professionelle karriere var hos Folkloristisk Dansteater i Amsterdam Holland og den hollandske TV-ballet i Hilversum. Som balletpædagog var jeg fastansat hos Kulturskoler i Den Haag og Rotterdam i Holland.

I Danmark stiftede jeg i 1998 Village Ballet, balletskolen på Østfyn, hvor jeg tilbød interesserede i alle aldre undervisning i klassisk ballet, moderne dans, karakterdans og step. Ved siden af Village Ballet har jeg undervist klassisk ballet og moderne dans på efterskoler og højskoler bl.a. Oure, Ryslinge og Langeland. Fra 1. januar er Village Ballet blevet til Village Ballet – Nyborg og jeg er ansat som underviser i skolen.

I undervisningstimerne lægger jeg vægten primært på elevernes glæde ved at bevæge sig og for at danse ballet. Bagefter kommer en god teknik. Timerne indebærer: fri improvisation, (grund) barre, diagonal og komposition hvor det sidste bliver udarbejdet i en forestilling. Village Ballet er en lille balletskole, hvor jeg ønsker at arbejde kvalitativ med følelse for rytmisk bevægelse, musikalitet, selvtillid, yndighed, koordination og disciplin.

Jeg elsker at arbejde med børn og voksne. Det er fantastisk at se eleverne vokse med opgaven og blomstre i dansernes verden.

 

Andrea Charter Lund

Andrea Charter Lund

Andrea har danset på Det Kgl. Teaters danselinje i Holstebro og har desuden fået undervisning i Sverige, New York, Amsterdam, Hamborg og England.

Hun stor erfaring med at undervise og har bl. a. undervist på balletskolen i Skjern, Det Kgl. Teaters balletskole i Odense og Holstebro samt skolerne i Oure, hvor hun her var ansvarlig for moderne dans.

Andrea skal både undervise i klassisk ballet og moderne dans.