Balletskole

Klassisk Ballet

Klassiske ballet tager udgangspunkt i en meget omfattende teknik. Det kræver øvelse at blive en dygtig danser. En af de første tekniske aspekter, man lærer, er at turnere fødderne, dvs. at dreje udad med benet fra hofterne.
Sammen med de fem positioner af fødderne arbejdes der med mange trin i afstemning med arm, hoved og hele kroppen.
Bevægelserne skal være yndefulde og lette hele dansetimen igennem.
Vi begynder ved barren, hvor danseren med støtte kan blive mere præcis, stærkere og mere smidig i sine bevægelser. ’Au milieu’ betyder at danse i midten; først med mindre trinserier og springkombinationer og når kroppen er grundigt varmet op: Store spring. En af de første balletpædagoger, som har sat ord på en bestemt metode var Enrico Cecchetti.
Ballet er en selvstændig kunstart, som har udviklet sig gennem tiderne og rummer mange udtryksmuligheder lige fra romantiske balletter som fx Nøddeknækkeren og Svanesøen til ganske moderne balletter.

Hos Village Ballet bruger vi disse klassiske koreografier og deres pragtfulde musik til at skabe vores egne kunstneriske dramaer, som fremføres på vores årlige store forestillinger (jul og inden sommerferie).

  • Klassisk Ballet er et tilbud til børn fra 6 år til og med voksne

 

Moderne dans

Moderne Dans er en danseform, hvor der arbejdes med følelser, udtryk og oplevelse af emotioner til musik. Det er en nutidig dans/kunstform, der opstod i 1900-tallet som reaktion på klassisk ballet. Mange bevægelser er inspireret af vores hverdag.  I modsætning til klassik ballet behøver arm, ben og fødder ikke altid være strakt. Moderne Dans i USA med Isadora Duncan i spidsen og i Europa med Kurt Jooss udviklede en mere fri måde at danse på. Der, hvor klassisk ballet var let og svævende, kunne Moderne Dans været mere jordbunden. Koreografiens emner kunne blandt andet være af politisk oprindelse. Det Grønne Bord (1932) af Kurt Jooss er en krigsprotest rettet mod uansvarlige politikere. Ballettøj er løstsiddende (ingen korsage eller tutu) og der bliver ikke danset på tåspids.
Den Moderne Dans hos Village Ballet er grundlægende baseret på Martha Grahams teknik og Rudolf von Labans Bevægelsesteori med inspiration af bl.a. Merce Cunningham og Lester Horton samt andre samtidige i forhold til partnerarbejde.

  • Moderne Dans er et tilbud til børn fra 10 år til og med voksne